Visit Lier

 

facebookinstagram 

Home >> Agenda >> E >> Sweet country >> Sweet country
Titel
Sweet country
Korte omschrijving
Anno 1929 wonen de Aboriginal Sam Kelly en zijn vrouw Lizzie op het land van Fred Smith, een vriendelijke predikant. In tegenstelling tot vele blanken gaat Fred respectvol om met de oorspronkelijke bewoners van het land. Maar dan krijgt de dominee een nieuwe buurman: ex-militair Harry March, aangesteld als nieuwe stationschef.  Deze blijkt geen eerbied te hebben voor Aboriginals. Anno 1929 ...
Lange omschrijving
Anno 1929 wonen de Aboriginal Sam Kelly en zijn vrouw Lizzie op het land van Fred Smith, een vriendelijke predikant. In tegenstelling tot vele blanken gaat Fred respectvol om met de oorspronkelijke bewoners van het land. Maar dan krijgt de dominee een nieuwe buurman: ex-militair Harry March, aangesteld als nieuwe stationschef. 
Deze blijkt geen eerbied te hebben voor Aboriginals.

Anno 1929 wonen de Aboriginal Sam Kelly en zijn vrouw Lizzie op het land van Fred Smith, een vriendelijke predikant. In tegenstelling tot vele andere blanken gaat Fred wel respectvol om met de oorspronkelijke bewoners van het land. Maar dan krijgt de dominee een nieuwe buurman: ex-militair Harry March, aangesteld als nieuwe stationschef. 

Deze blijkt helemaal geen eerbied te hebben voor mensen met een andere huidskleur. Wanneer Sam en zijn vrouw gevraagd worden om het station te renoveren, wordt Sam vernederd en beschouwt Harry Lizzie als zijn persoonlijke seksuele speeltje. De spanningen stijgen ten top als Harry de zoon van Sam en Lizzie vastketent. 

Warwick Thornton gebruikt het westerngenre om een aangrijpend verhaal te vertellen over het historisch diepgewortelde racisme van de blanken tegenover de Aboriginals. De hitte, de rode aarde, het stof en de woestijn zijn de karakteristieke elementen in deze film over kol-onialisme, macht en uitbuiting. Grootse cinema die tegelijk ruw en poëtisch oogt en waarbij de prachtige, ongerepte natuur voor schitterende achtergrondbeelden zorgt. 


 
Waar
Liers Cultuurcentrum - Cinema Variétés
Antwerpsestraat 48, 2500 Lier
Contact
Mail: info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Wanneer
maandag 23 april 2018om 20:00
Uitvoerder
MOOOV Filmfestival Lier,
Afbeeldingen
Copyright: Sweet country
Prijs
€ 8 (Basistarief: 8.00 €; -25/+65: 5.00 €; Lidkaart Kalliopee: 5.00 €; Vriendenprijs: 7.20 €)
Tags
UiTPAS Lier, visitlier, ,
Links
www.uitid.be/uitid/rest/page/a9ce0413..., www.lierscultuurcentrum.be,

 

 

Openingsuren Visit Lier

1 november tot 31 maart
van maandag tot vrijdag
9 - 12.30 uur en 13.30 - 16.30 uur

1 april tot 31 oktober
van maandag tot vrijdag: doorlopend van 9 tot 16.30 uur
zaterdag, zondag en feestdag: van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur

Grote Markt 58, 2500 LIER
tel. +32 3 8000 555

privacy