Visit Lier

 

facebookinstagram 

Home >> Agenda >> E >> Neither wolf or dog >> Neither wolf or dog
Titel
Neither wolf or dog
Korte omschrijving
Op een dag krijgt de blanke schrijver Kent Nerburn een telefoontje vanuit het Pine Ridge reservaat in South Dakota. Dan, een 95-jarige Lakota indiaan, vraagt om zijn hulp. Nerburns nieuwsgierigheid is geprikkeld. Bij aankomst overhandigt Dan een schoendoos vol losse nota’s. Hij vraagt om er een boek van te maken. Op een dag krijgt de blanke schrijver Kent Nerburn een telefoontje vanuit het ...
Lange omschrijving
Op een dag krijgt de blanke schrijver Kent Nerburn een telefoontje vanuit het Pine Ridge reservaat in South Dakota. Dan, een 95-jarige Lakota indiaan, vraagt om zijn hulp. Nerburns nieuwsgierigheid is geprikkeld. Bij aankomst overhandigt Dan een schoendoos vol losse nota’s. Hij vraagt om er een boek van te maken.

Op een dag krijgt de blanke schrijver Kent Nerburn een telefoontje vanuit het Pine Ridge reservaat in South Dakota. Dan, een 95-jarige Lakota indiaan, vraagt om zijn hulp. Nerburns nieuwsgierigheid is geprikkeld. Bij aankomst overhandigt Dan een schoendoos vol losse nota’s. 

Hij vraagt om er een boek van te maken. Nerburn wijst de vraag af, maar op het ogenblik dat hij wil vertrekken, laat zijn truck het afweten. Hij wordt opgepikt door Dan en zijn vriend Grover. Het is het begin van een trip doorheen Indian Country in de oude Buick van Grover. 

Simpson brengt nauwgezet en eerlijk het 

leven op het reservaat in beeld. De chemie tussen de hoofdpersonages is ontroerend, brutaal en bijwijlen humoristisch. De kracht en het belang van deze film toont hij in een onvergetelijke scène bij het plaatsje Wounded Knee. Hier slachtte het Amerikaanse leger in de winter van 1890 meer dan 150 Lakota mannen, vrouwen en kinderen op gruwelijke wijze af. De vertolking van Dan door Dave Bald Eagle, zelf een Lakota indiaan, laat de kijker verweesd achter: net voor de première overleed hij op 97-jarige leeftijd. De afgewerkte versie zag hij nog wel. 
Waar
Liers Cultuurcentrum - Cinema Variétés
Antwerpsestraat 48, 2500 Lier
Contact
Mail: info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Wanneer
dinsdag 24 april 2018om 20:00
Uitvoerder
MOOOV,
Afbeeldingen
Copyright: Neither wolf nor dog
Prijs
€ 8 (Basistarief: 8.00 €; -25/+65: 5.00 €; Lidkaart Kalliopee: 5.00 €; Vriendenprijs: 7.20 €)
Tags
UiTPAS Lier, visitlier, ,
Links
www.uitid.be/uitid/rest/page/a9ce0413..., www.lierscultuurcentrum.be,

 

 

Openingsuren Visit Lier

1 november tot 31 maart
van maandag tot vrijdag
9 - 12.30 uur en 13.30 - 16.30 uur

1 april tot 31 oktober
van maandag tot vrijdag: doorlopend van 9 tot 16.30 uur
zaterdag, zondag en feestdag: van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur

Grote Markt 58, 2500 LIER
tel. +32 3 8000 555

privacy