Visit Lier

 

facebookinstagram 

Home >> Agenda >> E >> Fietsen langs waterlopen veleau overstromingsroute >> Fietsen langs waterlopen: Veleau Overstromingsroute Lier
Titel
Fietsen langs waterlopen: Veleau Overstromingsroute Lier
Korte omschrijving
Een aangename fietstocht van 26 kilometer langs waterlopen en projecten in Lier, Duffel en Kontich. Onderweg kom je meer te weten over hoe de provincie Antwerpen de buurt probeert te beschermen tegen wateroverlast.
Lange omschrijving
De provincie Antwerpen heeft fietsroutes uitgestippeld met water als centraal thema. Niet zo verwonderlijk: als grootste waterloopbeheerder kent de provincie de waterlopen als haar broekzak. De routes zijn ongeveer 26 km lang en leiden je langs onbekende waterrijke plekjes. Je kan de fietsroutes op voorhand uitprinten, maar ook gewoon avontuurlijk affietsen met behulp van de navigatie op je smartphone.
Kies je voor deze route, dan ontdek je wat de provincie heeft gerealiseerd om de overstromingsproblemen rond Lier en Duffel aan te pakken. Zo zorgden de hevige regens van 1998 er voor heel wat wateroverlast. Met wat geluk ben je getuige van het bruisende spektakel van een pompstation in werking of kan je genieten van de aanblik van een speelse watervogel in een overstromingsgebied.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Parking De Mol
Aarschotsesteenweg 2, 2500 Lier
Afbeeldingen
Provinciaal Overstromingsgebied Bogerse Plassen in Lier
Copyright: provincie Antwerpen
Copyright: provincie Antwerpen
Prijs
Gratis
Tags
provincie Antwerpen, fietstocht, fietsroute, fietsroutes, Wateroverlast, fietsen in Lier, fietsen in Duffel, fietsen in Kontich, overstromingen, ,
Links
veleau.routeyou.com, www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/...,
GPS
51.1244662, 4.5744104

 

 

Openingsuren Visit Lier

1 november tot 31 maart
van maandag tot vrijdag
9 - 12.30 uur en 13.30 - 16.30 uur

1 april tot 31 oktober
van maandag tot vrijdag: doorlopend van 9 tot 16.30 uur
zaterdag, zondag en feestdag: van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur

Grote Markt 58, 2500 LIER
tel. +32 3 8000 555

privacy